Het oudercomité is een groep van enthousiaste ouders die in een open en positieve sfeer zorgen voor de ondersteuning van de school en de leerkrachten bij allerhande activiteiten, en waar de directie op geregelde tijdstippen terecht kan als klankbord omtrent bepaalde beslissingen. Verder trachten we met het ingezamelde geld uit de activiteiten de school nog leuker te maken voor onze, en alle andere kinderen.

Samen met de leerkrachten en dircetie steken we onze schouders onder de babbelcafés, ontbijtactie, pannenkoekenverkoop, schoolfeest en zorgen we voor de nodige ondersteuning bij infodagen en andere activiteiten.

Ook trachten we, samen met de directie en enkele leerkrachten de schoolomgeving zo veilig mogelijk te maken en houden door mede onze schouders te zetten in de opmaak van een schoolvervoerplan en de gemachtigd opzichters mede te ondersteunen.

Met de ingezamelde centjes uit de activiteiten trachten we de school zo aangenaam mogelijk te maken voor alle leerlingen. Zo legden we o.a. het kunstgras aan op kleuterspeelplaats, boden we hulp bij de plaatsing van de strandcabine op de speelplaats, etc, maar wordt ook het nodige leer- en speelmateriaal aangekocht, zoals bijvoorbeeld een glijbaan voor in een peuterklas, tapijten gekocht voor in de klassen, ict-materiaal etc.

Het oudercomité komt een aantal keer per jaar bijeen op school voor een vergadering om de volgende activiteiten te doorlopen en de concrete afspraken te maken in overleg met enkele leerkrachten en de directie.

Daarnaast worden er per thema of evenement nog ad hoc vergaderingen ingepland.

Het oudercomité bestaat momenteel uit volgende ouders:

  • Glenn De Hondt (voorzitter)
  • Paul Annys (penningmeester)
  • Annelies Neels
  • Lise Stroobant
  • Nicky Vermeire
  • Shanna Landuyt
  • Valerie Mortier
  • Lorenzo Verleye
  • Thomas van Calster

Het oudercomité is steeds op zoek naar nieuwe krachten om ons team te ondersteunen. Bij interesse kan u steeds contact opnemen met een van de leden of via het e-mailadres oudercomite@olvadetouwladder.be

Het oudercomité en de school steunen kan door deel te nemen aan een van de activiteiten, maar kan ook op simpelweg vanuit je luie zetel. Het oudercomité is immers ook actief op Trooper.

Trooper wat? Trooper is een online platform die meer van 400 webwinkels, van onder meer verschillende grote merken, bundelt. Via dit platform is het mogelijk dat je ons, als oudercomité, financieel steunt zonder ook maar 1 eurocent meer te moeten uitgeven.

Het enige wat we van je vragen is om steeds de trooper-reflex te hebben.

Als je van plan bent online aankopen te doen bij bijvoorbeeld bol.com, collect&go, asadventure, booking.com, jbc, decathlon, coolblue, en zovele andere, surf dan eerst even naar www.trooper.be/detouwladder. Je klikt vervolgens op het logo van de webwinkel en komt op de pagina van deze webshop uit. Verder doe je gewoon je aankopen zoals je gewoon bent, zonder ook maar 1 cent meer te betalen.
Per aankoop krijgt het oudercomité een kleine commissie op het aangekochte bedrag.

Voor jou een kleine moeite van enkele klikken extra, maar voor ons een wereld van verschil.

Het ingezamelde geld wordt dan ook verder besteedt om de school nog aangenamer te maken voor onze kinderen.